Razvoj organizacione kulture

Na šta prvo pomislite kada pomislite na organizacionu kulturu?

interna komunikacijaNa obaveštenja za zaposlene na oglasnoj tabli? Na interni web portal? Na cirkularne mejlove? Na grupu na fejsbuku? Na „nepisana“ pravila i ton komuniciranja u okviru vaše firme? Na to kako se obajvljuju dobre vesti koje se slave ili one lošije, manje poželjne? Na tradicionalnu proslavu Nove godine ili nekog drugog značajnog datuma za sve ili određene zaposlene? Na dodelu paketića za decu zaposlenih? Na plakate sa različitim porukama koje imate u svom radnom prostoru? Na teambilding?
Ako ste pomislili na bilo koju od navedenih stavki – u pravu ste!
Organizaciona kultura u velikoj meri utiče na funkcionisanje, atmosferu i efikasnost organizacije i zato je važno da se njome ozbiljnije pozabavite.
Kroz načine na koje ćete komunicirati možete povećati motivisanost i zadovoljstvo svojih timova, što znamo da značajno utiče utiče i na poslovne rezultate.
Čak i kada su u pitanju situacije u kojima objavljujete nepovoljnije vesti za organizaciju, način na koji ćete to uraditi u velikoj meri će odrediti kako će zaposleni reagovati.

Malo truda, dobre namere i stručnosti u komuniciranju može napraviti veliku razliku u vašoj firmi ili timu.

Ako želite da:

  • mejlovi koji se razmenjuju u vašoj organizaciji budu polje za kreiranje rešenja, dogovora i rezultata a ne prilika za „oružane sukobe“ ili pronalaženje „krivca“
  • komunicirate odgovarajućim kanalima koji su u skladu sa vašim tipom biznisa i najbliži vašim zaposlenima
  • planirate i realizujete događaje koje će vaši zaposleni voleti i o njima rado pričati

Javite nam se da dogovorimo prvi sastanak i krenemo sa saradnjom

Ostale konsalting usluge

Saznajte više o ostalim temama u okviru kojih pružamo konsalting usluge:

TOP